Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США не тиснуть на Україну щодо переговорів із росією: заява

  • 19.11.2022, 12:15
  • 540

У Білому домі заявили, що лише президент України Володимир Зеленський може ухвалити рішення про початок мирних переговорів із рф. Там заперечили те, ніби США чинять будь-який тиск на Київ для пришвидшення цього процесу

У США заперечили тиск на Україну щодо мирних переговорів із рф. Фото із мережі
У США заперечили тиск на Україну щодо мирних переговорів із рф. Фото із мережі

«Ми всі згодні з тим, що дипломатичне врегулювання через переговори — це наступне після того, як путін просто виведе свої війська», — заявив речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі.

«Ми також наголосили, що Зеленський сам має визначити, чи готовий він до переговорів, і коли та як ці переговори відбудуться», — зазначив Кірбі.

«Ніхто зі Штатів не тисне і не підштовхує його до столу переговорів» — додав він.

Таку заяву Кірбі оприлюднив після того, як головний генерал Пентагону, голова Об'єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі, припустив, що після великих перемог на полі бою і значного ослаблення російських сил, Україна може скористатися цим і почати переговори про припинення війни.

Міллі наголосив, що малоймовірно, що українські сили зможуть незабаром відвоювати всі окуповані рф землі. Зокрема — Крим, який росія захопила у 2014 році.

Однак Кірбі наголосив, що ніякого тиску немає, і США ніяк не діють.

«Ми не збираємося розпочинати дискусії з росіянами про припинення війни в Україні без участі України в цій розмові», — зауважив він.

«Ці розмови не відбуваються, бо президент Зеленський чітко дав зрозуміти, що він не готовий до цього», — зазначив Кірбі.

«І ви не можете звинувачувати його, бо москва сама вказала, що не готова до переговорів», — підсумував представник Білого дому.


Джерело: AFP

Схожі новини