Передплата 2024 ВЗ

«Ганьба латентному пристосуванству Харківської міськради, яка просуває нагородження попів РПЦ»

  • 18.11.2022, 13:11
  • 658

Народна депутатка Ірина Фріз готує звернення до СБУ щодо нагородження Харківською міськрадою священників моспатріархату

За інформацією депутата міської ради, відомого волонтера Олега Абрамичева, фракція «Європейської Солідарності» вимагала від депутатів не ганьбитися і вилучити зі списку діячів УПЦ мп. Однак більшість у міськраді підтримала відзнаку для діячів проросійської церкви.

«Дуже шкода, що в проєкті рішення про нагородження грамотами Харківської міської ради в список дійсно достойних людей були включені представники ворожої, московської церкви, яка благословляє своїх солдатів на вбивство українців та всіх, хто проживає на території України людей. Наша фракція наголошувала на тому, що потрібно прибрати зі списку цих людей. На жаль, більшість депутатів міської ради не підтримало цю пропозицію, як на засіданні спільних комісій, так і в процесі голосування за це рішення. Таким чином, ми розуміємо, що більшість депутатів міської ради до цього часу ще не зрозуміли, що московські попи, навіть тим, що прикриваються гуманітарною допомогою місцевому населенню, пасивно підтримують військову операцію проти населення України», — пише Абрамичев.

Як повідомила Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook, вона готує відповідне звернення до Служби безпеки України.

«Ганьба латентному пристосуванству Харківської міської ради, яка навіть під час війни, загибелі сотень й тисяч найкращих українців, просуває нагородження попів РПЦ! Нагадую, це саме те РПЦ, яке відмовлялось з 2014 року відспівувати наших захисників. Нагадую. Це саме те РПЦ, яке тримало в своїх церквах зброю та переховувало представників чвк росії», — пише Ірина Фріз.

«Нагадую, це саме те РПЦ, яке й зараз співає в лаврах не заупокійну, а за відродження раzїї. Нагадую, це саме те РПЦ, яке провідні експерти та аналітики вважали „п'ятою колоною“ кремля», — зазначає Фріз.

«Готую звернення в СБУ щодо цих нагороджень та участі в ньому депутатського корпусу міськради», — повідомляє народна депутатка.


Джерело: ЄС

Схожі новини