Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Це страшна людина… У суді наполягатиму на довічному ув’язненні»

Підозрюваний у вбивстві 19-річної студентки Дарії Косенок визнав свою вину

«Підозрюваний у вбивстві моєї доньки визнав свою вину, — розповіла журналістці „ВЗ“ Ганна Косенок, мама 19-річної студентки Дарії, яку убили в орендованій квартирі у Львові, на вул. Личаківській. — Він розповів, як планував убивство. Даша була приречена… Це страшна людина. Наполягатиму в суді на довічному ув’язненні».

Нагадаємо, вбивство сталося 29 бе­резня 2021 року. Дарія Косенок навчала­ся на філологічному факультеті ЛНУ ім. І. Франка за спеціалізацією «перська мова». Дарія родом із Кам’янського, що за 40 км від Дніпра. У скоєнні цього злочину підо­зрюють 19-річного хлопця дівчини — Не­стора Л. із Житомирської області. Його затримали по гарячих слідах, одразу піс­ля вбивства. У серпні 2020 р. пара розі­йшлася. Але колишній хлопець продовжу­вав переслідувати дівчину…

Львівські психіатри в експертизі напи­сали, що «хлопець страждає від тимча­сового хворобливого розладу психічної діяльності у формі поліморфного психо­тичного розладу, не може усвідомлюва­ти значення своїх дій та керувати ними».

Батьки Дарії (вони розлучені) вимага­ли провести незалежну психіатричну екс­пертизу у Києві. Личаківський районний суд задовольнив клопотання адвокатів, і підозрюваного у вбивстві дівчини допра­вили до Києва — для проходження додат­кової психіатричної експертизи.

Ганна Косенок каже: «Уже назбиралося чотири томи справи. Допити, експертизи, відео- та фотоматеріали… Слідчі скрупу­льозно підійшли до цієї справи. Я читала висновки київської психіатричної експер­тизи. Він про все розповів. Те, що він ви­знав свою вину, було для мене неочікува­но… Знаю, у нього серйозні адвокати, які роблять усе, аби скоротити термін пока­рання».

Як дізналася журналістка «ВЗ» з ком­петентних джерел, київська психіатрична експертиза спростувала матеріали львів­ської експертизи та визнала підозрюва­ного здоровим. Таким, що «усвідомлював і усвідомлює значення своїх дій та може керувати ними».

Зараз судовий процес триває (справа розглядається у закритому режимі). Фа­хівці продовжують досліджувати усі об­ставини справи (відео- та фотодокази). Підозрюваного обвинувачують у вчинен­ні вбивства з особливою жорстокістю. Він завдав дівчині 24 удари ножем… Ця части­на статті передбачає довічне ув’язнення.

Схожі новини