Передплата 2024 «Добра кухня»

Митці Львова збиратимуть кошти на десять генераторів для ЗСУ

На благодійному аукціоні «ART-генератор» можна буде придбати ящики від боєприпасів, гільзи та каски, які стали творами мистецтва

У п’ятницю, 18 листопада, у Львові відбудеться благодійний мистецький аукціон «ART-генератор», де збиратимуть кошти на купівлю десяти генераторів для військових частин, які беруть участь у наближенні перемоги України. Мета аукціону — зібрати 450 тисяч гривень.

Понад двадцять відомих художників України, серед яких Роман Опалинський, Михайло Демцю, Борис Буряк, Петро Старух, Олена Жеребецька, Петро Сипняк, Галина Отчич, Микола Грималюк, Віктор Стогнут, Христина Валько надали свої роботи для цього аукціону. Загалом буде 45 оригінальних лотів. Окрім полотен, відвідувачі зможуть придбати військові атрибути, які розписали митці — коробки та ящики, де зберігали боєприпаси, гільзи, які стали артоб'єктом у стилі Петриківського розпису, каски розмальовані, наче писанки, декоровані фарбами «Джавеліни»… Стартова ціна лотів — від тисячі гривень.

Як розповіла у коментарі для «ВЗ» організаторка благодійного заходу, голова правління благодійного фонду «Із янголом на плечі» Ірина Плахтій, військові частини дали запит своїх потреб, тож на благодійному аукціоні «ART-генератор» збиратимуть гроші на генератори живлення, які зараз вкрай потрібні.

Ірина Плахтій розповіла «ВЗ» про формат світського заходу. «Це буде виставка робіт, щоб кожен гість зблизька побачив витвір мистецтва, виготовлений руками народних художників, — наголошує пані Ірина. — Зібрали на заході квітник митців: заслужені та народні художники України. Буде ярмарок, де за сталою вартістю продаватимуть артоб'єкти (переважно вироби студентів-митців). Пізніше — аукціон робіт від заслужених художників. Також у програмі благодійного заходу — майстер-клас з плетіння маскувальної сітки, яку буде відправлено на фронт, атмосферні виступи театру танцю «Життя» і гурту «Медоркестра».

Схожі новини