Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко про стратегічну помилку путіна: «Він живе в шкарлупі уяви»

  • 13.11.2022, 21:00
  • 710

Петро Порошенко в інтерв‘ю каналу «Прямий» під час поїздки на Донбас розповів про стратегічну помилку путіна

П’ятий президент наголосив, що настрої українців після початку російської агресії змінилися, і вони позбавилися страху. Натомість росіяни живуть в авторитарній державі, і путін втратив відчуття реальності.

«Як змінилися настрої людей, в тому числі у Слов’янську і Краматорську? Якщо раніше це була така скутість, страх, то сьогодні люди крок за кроком цього страху позбавляються. І це в тому числі одна із стратегічних помилок путіна, бо він живе в скорлупі уяви, що українці і росіяни — це один народ, не розуміючи, що ситуація зараз прямо протилежна», — говорить Порошенко.

«Військовий злочинець путін залякав населення всієї російської федерації. Народ росії живе в позиції, що вони смертельно залякані і тявкнути не можуть проти путіна. В Україні ситуація кардинально інша. Українці після 8,5 місяців активної фази повномасштабної війни, за 8 років з половиною війни, починаючи з 2014 року, прийшли до однієї принципової позиції - вони не бояться. Не бояться путіна, не бояться збройних сил російської федерації, не бояться диверсійно-розвідувальних груп, вони наповнені люттю і готові давати відсіч», — говорить Порошенко.

«І удари, які зараз здійснюються дронами по інфраструктурі, цивільних об'єктах — лише додають люті. Наступ на Донбасі невідворотній. І коли хтось зараз каже, що давайте ми подивимося, може, дипломатичним шляхом, може, провести якісь переговори — у нас є зараз найефективніший і найкращий дипломат — ЗСУ», — наголошує Порошенко.

Він зазначає, що завдяки ЗСУ кардинально змінилася переговорна риторика росії: «Пам'ятаєте, раніше це було „демілітаризація“ і „денацифікація“? Сьогодні вже готові до переговорів за будь-яких умов, але щоб закріпитися на захоплених українських територіях. Насправді ситуація буде така, що їм доведеться забратися геть з кожного клаптика української землі - і з Донбасу, і з Мелітополя, Бердянська, і з Криму врешті-решт. І це не просто бравурні заяви. Це — твердий розрахунок, що саме так і буде», — впевнений Петро Порошенко.

Схожі новини