Передплата 2024 «Добре здоров’я»

СБУ займеться відео, на якому моляться за рф в одному з храмів Лаври

  • 13.11.2022, 19:45
  • 884

СБУ перевірить відео з Києво-Печерської лаври, на якому парафіянини співали пісню «Звон плывет, плывет над россиею, пробуждается Матушка-Русь»

Фото: скрін з відео
Фото: скрін з відео

Служба безпеки України повідомила, що вивчає відео, яке оприлюднив священник ПЦУ Михайло Омелян, і що ситуація не залишиться без реакції.

«Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на „пробудження матушкі-русі“, мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів», — заявив виконувач обовʼязків голови СБУ Василь Малюк.

На інформацію також відреагував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Міністр повідомив, що до розслідування також долучиться Національна поліція.

«На звернення ДЕСС (Держслужби України з етнополітики та свободи совісті - ред.) вже працюють НПУ та СБ України. Наразі першочергово важливо встановити автентичність відео. Якщо відео є автентичним, ми закликаємо вжити негайних процесуальних дій щодо очільників УПЦ», — пише Ткаченко.

Схожі новини