Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЗСУ, ймовірно, просуватимуться у напрямку Мелітополя, — NYT

  • 12.11.2022, 12:20
  • 601

Після деокупації Херсону українське військово-політичне командування не зупинить контрнаступ ЗСУ

Як зазначається, багато аналітиків і дипломатів припускали, що взимку у бойових діях може настати пауза, але після того, як росіяни втекли з Херсона, Україна не має бажання зупинятися, аби не дозволити війні зайти в глухий кут.

Видання пише, що за словами аналітиків, українські сили далі просуватимуться у напрямку Мелітополя Запорізької області.

«Наступні цілі України, швидше за все, будуть або в напрямку Мелітополя на півдні, або на сході. Продовжиться наступ, який вибив російські війська з Харківщини, щоб відбити місто Сватове в Луганській області, яке є центром бойових дій протягом останнього місяця», — йдеться в NYT.

Західні аналітики вважають, що Україна остерігається робити паузу, оскільки впевнена, що росія може використати її, щоб закріпитися на окупованих територіях. Інші експерти прогнозують, що повномасштабні бойові дії можуть вщухнути взимку та відновитися навесні. Втім вони сходяться на думці, що наступний етап війни буде вкрай жорстоким.
«Війна не припиниться взимку. Але боротьба буде вестися в іншому темпі. І це дає політичним і військовим лідерам можливість спланувати рік, який, ймовірно, буде жорстоким і кривавим», — таку думку висловив генерал-майор австралійської армії у відставці Міка Раян.

Схожі новини