Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Американський генерал Міллі підтримує переговори з росією, — ЗМІ

  • 11.11.2022, 14:30
  • 688

Головний генерал США Марк Міллі вважає, що Україні та росії варто якнайшвидше сісти за стіл переговорів. Однак президент США Джо Байден і його радник з нацбезпеки Джейк Салліван проти

Головний генерал США Марк Міллі. Фото із мережі
Головний генерал США Марк Міллі. Фото із мережі

Про це з посиланням на джерела повідомляє The New York Times.

Відомо, що Міллі на нарадах намагається довести, що українці до зими досягли на полі бою стільки, наскільки розумно могли розраховувати. Тому Україні варто закріпити успіхи за столом переговорів.

Він рішуче за дипломатію, але не хоче, щоб було враження про тиск на Україну. На нарадах він демонструє супутникові знімки російських укріплень і каже, що взимку інтенсивність бойових дій знизиться, а шанси подальших істотних змін лінії фронту зменшаться.

Міллі вважає, що це відчиняє створює сприятливу ситуацію для переговорів. Він також наводить приклад Першої світової війни, де обидві сторони багато років провадили окопні бої без значних територіальних змін, але з мільйонами жертв.

Тим часом позицію Міллі не підтримують ні Байден, ні Салліван. За їхніми словами, російський президент володимир путін не готовий до переговорів, а українці натхненні військовими успіхами та не хочуть поступатися територією за столом переговорів.

На думку Саллівана, якщо США зараз наполягатимуть на переговорах, то це дасть сигнал путіну. російський диктатор тоді вирішить, що йому потрібно ще трохи затягнути війну — і американці все зроблять для нього, вважає радник Байдена.

Інші посадовці зазначають, що будь-яка пауза зараз дасть путіну шанс перегрупуватися. Загалом радники Байдена вважають, що війна буде врешті-решт врегульована переговорами, але момент ще не настав, а США не повинні виглядати як країна, яка тисне на Україну.

Схожі новини