Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Республіканці закликають Байдена надати Україні ракети

  • 11.11.2022, 11:45
  • 877

У Республіканській партії закликали президента США надати Україні більше зброї

Байдена закликають надати Україні ракети. Фото із мережі
Байдена закликають надати Україні ракети. Фото із мережі

Про це повідомляє CNS News.

Конгресмен-республіканець, член Комітету Палати представників із закордонних справ, Майкл Маккол закликав США озброїти Україну «правильною зброєю».

«Адміністрації Байдена давно настав час надати Україні всю необхідну зброю, зокрема — ATACM більшого радіусу дії, щоб путін і всі агресори зрозуміли, що вони не можуть виграти неспровоковані агресивні війни», — наголосив республіканець.

Маккол зазначив, що"правильною зброєю" Україна зможе визволити всі окуповані території.

Видання також зауважує, що член Палати представників Майк Роджерс ще у вересні підтримав надання Україні більшої та кращої зброї, зокрема — ATACM.

«Я не можу не уявити, наскільки успішнішим був би контрнаступ України, якби президент Байден давав Україні всю зброю далекого радіусу дії, яку вони просили», — наголосив Роджерс.

Оперативно-тактичний ракетний комплекс ATACMS (Army Tactical Missile System) призначений для ураження точкових цілей. Йдеться про командні пункти, пускові установки ракет, об'єкти ППО, вузли зв’язку, склади, розташовані в глибині оборони противника.

Для запуску ракети використовують модернізовану пускову установку РСЗВ M270 та M142 HIMARS.

Також ATACMS може працювати в будь-яких погодних умовах та у будь-який час доби. Комплекс має ракету MGM-140B, яка є оперативно-тактичною ракетою зі збільшеною до 300 км дальністю польоту.

Схожі новини