Передплата 2024 «Добра кухня»

Радіодиктант-2022: українців закликають долучитись до традиційної ініціативи

  • 07.11.2022, 13:15
  • 1 761

У День української писемності та мови, 9 листопада об 11:00 год, відбуться радіодиктант національної єдності

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Авторкою тексту цьогорічного радіодиктанту стане українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик. Читатиме його — Народна артистка, Герой України Ада Роговцева. До методичної роботи над радіодиктантом вже традиційно долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко.

Радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура. Водночас флешмоб укотре вийде за межі суто радіоформату: він наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного Мовлення.

Написання аадіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу. Також у різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном.

Нагадаємо, що радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського Радіо у 2000 році. З того часу він щорічно проводиться у День української писемності та мови. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів, але щороку диктант розширює межі — у ньому беруть участь люди різного віку і найрізноманітніших професій, долучаючись до радіодиктанту на знак поваги до української мови.