Передплата 2024 «Добрий господар»

«Золото» та «бронзу» вибороли команди з Борислава — «Аксіома» та «Гаусенята»

Цього тижня у Дрогобицькому ліцеї відбувся Відкритий обласний математичний фестиваль серед учнів шкіл

Головним натхненником та організатором інтелектуального змагання став Департамент освіти й науки Львівської обласної військової адміністрації.

Про бажання взяти участь у фестивалі заявили 12 команд. На жаль, не всі вони змогли прибути до Дрогобича. Через оголошену того дня на Львівщині повітряну атаку рашистів участь у фестивалі-турнірі скасували 5 колективів.

Зокрема, не приїхали й юні математики із санаторної школи, яка базується у сусідніх зі Львовом Винниках.

Шкода, звісно. Було б набагато цікавіше, якби всі команди були на фестивалі. Але, як показали наступні події, це мало позначилося на загальній атмосфері змагань.

Інтриги не забракло. Свято відбулося.

Усі учасники потішили ґрунтовними знаннями. І команди Бориславської ЗЗСО № 3 та № 4, і Бориславського ліцею, і три колективи зі Стрийщини — Козівський опорний заклад загальної середньої освіти — ліцей Козівської сільської ради, СЗШ, Сколівська академічна гімназія та Стрийська ЗОШ № 5 ім. В. Стасюка, і Меденицької СЗШ та Стебницького ліцею № 7, які разом із згадуваними вже командами з Борислава представляли Дрогобицький район.

Із найкращого боку проявила себе команда «Аксіома» з Бориславського ліцею. За підсумками змагань, до яких ліцеїстів підготувала вчителька математики Наталія Лецик, юні бориславці стали переможцями.

Друге місце виборола команда «Радикал» зі Сколівської академічної гімназії. Наставник «срібних» призерів — заступниця директорки гімназії Марта Павлишин.

Третє місце до свого активу також записали бориславці - об'єднана команда Бориславських ЗЗСО № 3 та № 4 «Гаусенята».

До участі у фестивалі гаусенят підготували вчительки математики Наталія Хомик та Тетяна Яцуляк.

Схожі новини