Передплата 2024 «Добра кухня»

У Литві не пропустили потяг з військовою символікою росії

  • 05.11.2022, 15:15
  • 709

Литовські прикордонники на контрольно-пропускному пункті Кібартай не пропустили в країну потяг із російською військовою символікою на вагонах

Прикордонники наказали відчепити п’ять вагонів і повернути їх у Калінінградську область. Фото facebook/@pasienislt
Прикордонники наказали відчепити п’ять вагонів і повернути їх у Калінінградську область. Фото facebook/@pasienislt

Про це повідомили у Державній службі прикордонної охорони Литви.

«В одному потязі було три вагони, в іншому — два. Порожні вагони мали прямувати через Литву транзитом до білорусі. Прикордонники не дозволили цього зробити, а також інформували про вагони «Литовські залізниці», — йдеться у повідомленні.

У квітні влада Литви заявила, що знижує рівень дипломатичних відносин з рф. Тому країна відкликала свого посла з москви та вислала російського посла з Вільнюса. Відтоді російську місію очолював тимчасовий повірений у справах рф сергій рябоконь.

Це зробили «через дії та заяви дипломата, які не узгоджуються з дипломатичним статусом». Після бесіди щодо анексії рф територій України, сьогодні стало відомо, що рябоконь також має залишити країну протягом п’яти днів.

Представнику посольства рф у Литві також оголосили протест проти приєднання до росії днр, лнр, Запорізької та Херсонської областей.

Раніше міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що Литва не буде надавати притулок громадянам рф, які хочуть уникнути мобілізації.

«Литва не надаватиме притулок тим, хто просто тікає від відповідальності. росіяни повинні залишитися і воювати. Проти путіна», — наголосив Габріелюс Ландсбергіс.

Схожі новини