Передплата 2024 ВЗ

Мобілізація у росії не дала очікуваних результатів, — аналітики

  • 05.11.2022, 08:50
  • 622

Мобілізація не допоможе володимиру путіну досягти його цілей

росія не впоралася із завданнями мобілізації. Фото із мережі
росія не впоралася із завданнями мобілізації. Фото із мережі

Президент рф володимир путін, ймовірно, створює умови для продовження прихованої мобілізації, що свідчить про те, що часткова мобілізація не створила достатніх сил для досягнення його максималістських цілей в Україні, попри його заяви про протилежне.

Дозвіл на мобілізацію ув’язнених також може вказувати на те, що путін намагається запобігти соціальній напрузі, створюючи умови для призову засуджених, а не цивільних російських чоловіків.

Зусилля рф щодо мобілізації продовжуватимуть тиснути на російську економіку і можуть призвести до соціальної напруги, якщо кремль не виконає свої фінансові зобов’язання перед учасниками «спеціальної військової операції».

Разом з тим російські військові, ймовірно, намагаються використати мобілізований особовий склад для відновлення Донецької наступальної операції, але, можливо, не зможуть досягти оперативно значимих успіхів.

За даними аналітиків, російські війська передчасно задіяли недостатню концентрацію мобілізованого персоналу в наступальних операціях під Бахмутом та Вугледаром Донецької області.

Очевидна інтенсифікація російських атак у Донецькій області, ймовірно, вказує на те, що загарбники повторюють цю помилку на всій лінії фронту. Збільшення кількості особового складу на передових позиціях може дозволити російським військам досягти певних успіхів у Донецькій області, але погана підготовка, логістика та командування й надалі заважатимуть окупантам досягти оперативно значущих успіхів, які б суттєво вплинули на хід або результат війни.

Схожі новини