Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні ухвалили закон про бронювання працівників від мобілізації

  • 04.11.2022, 13:20
  • 1 240

Верховна Рада ухвалила урядовий законопроєкт про внесення змін до закону мобілізацію щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час

Верховна Рада ухвалила закон про бронювання працівників від мобілізації. Фото із мережі
Верховна Рада ухвалила закон про бронювання працівників від мобілізації. Фото із мережі

Документ, за який проголосували 290 депутатів, уточнює категорії військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню.

Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук.

Законопроєкт пропонує уточнити категорії військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, а саме:

  • передбачити, що особи, заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями, у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їхньою згодою;
  • встановити, що порядок та критерії бронювання військовозобов'язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час визначає Кабмін.

Як додав народний депутат від фракції «Голос», перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк, у законопроєкті також врахували дві новації, які просив бізнес для організації прозорої процедури бронювання.

Зокрема, надання повноважень уряду на розробку нового порядку бронювання. Цей порядок має передбачати критерії віднесення підприємств до критичних.

Також бізнес просив дозволити бронювання без виконання мобілізаційних завдань для підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення.

Схожі новини