Передплата 2024 «Добрий господар»

Жінка вийшла за військового-гея, щоб у разі чогось потурбуватися про друга

  • 03.11.2022, 19:30
  • 2 485

Лєда Космачевська вирішила укласти шлюб зі своїм старим другом, який має довготривалі стосунки з іншим чоловіком

Га фото Лєда Космачевська
Га фото Лєда Космачевська

Про це розповіла Лєда Космачевська.

Вона публічно повідомила у своєму фейсбуці, прикріпивши туди фото, на якому вона сидить у білій ковдрі, що виглядає на ній як весільна сукня.

«Які часи, така й наречена», — написала жінка, і пояснила, що в такий спосіб хоче підстрахувати свого давнього знайомого, який невдовзі вирушає в гарячі точки України.

«Я беру на себе відповідальність за пошук, упізнання, поховання, повідомлення близьким та знайомим. Це я, за необхідності, скажу лікарю, що мій чоловік хотів стати донором. Це я не буду просити священника про відспівування, бо мій чоловік цього не хотів. Це я виконаю його останню волю і я зустріну його перша, коли він повернеться з перемогою», — написала Лєда у соцмережах.

Вона каже, що не хотіла б цього робити, і не мала б, тим більше, що її майбутній чоловік має партнера, який з ним разом уже 15 років.

Та і сама Лєда кохає іншого, який теж військовий. Але в Україні шлюб можуть укладати лише чоловік і жінка, а якщо шлюбу немає, і люди не є родичами, то їх не пустять до реанімації, моргу, не повідомлять про полон та поранення. Усе це тривожить військового, у якого, крім партнера, немає рідні.

Лєда Космачевська розповідає, що ніколи не ходила на марші за права ЛГБТ, але погодилася стати дружиною гея на наступний ранок після його пропозиції, яку він зробив по телефону.

Схожі новини