Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Cонячної енергії буде предостатньо

Магнітні бурі у перших двох декадах листопада

На відміну від спокійного щодо геомагнітних коливань жовтня, у листопаді передбачаються досить відчутні за своєю силою магнітні збурення. Адже прогнозуються сильні та середні коливання на Сонці.

Вони можуть змінювати електричне поле людини, на що чутливо реагують тканини організму. А з урахуванням того, що їхній вплив на самопочуття людей може вияв­лятися і до, і після, і під час магнітних коли­вань, метеочутливим спокій тільки сниться. Тому метеозалежні можуть відчувати швид­ку стомлюваність, тривожність, апатію, со­нливість, головиний біль, дратівливість та інший дискомфорт. Тож чого очікувати від космічної погоди у перші дві декади цього місяця? Як передбачають науковці, у цей час геомагнітні коливання різної інтенсив­ності будуть частими і доволі відчутними. Так, за попередніми даними Центру про­гнозування космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, уже перший робочий тиж­день листопада відзначиться підвищеною геомагнітною активністю та коливаннями у 4 бали. Триватиме вона із 4 по 6 число, а її піком має стати 5 листопада, коли очіку­ється вже 5-бальна магнітна буря.

Після цього настане невеликий «перепо­чинок», край якому покладе наступний три­денний спалах сонячної активності, що збу­рить геомагнітне поле Землі. Очікувати цього слід із 10 по 12 листопада. У ці дні варто очікувати бурю, яка торкнеться всіх людей, особливо тих, хто має хронічні хвороби. Її пік припаде на 11 листопада і «зачепить» ще наступний день. Все це повинно заверши­тись п’ятиденним перепочинком, який треба використати для набирання сил та енергії, щоб пережити найбільший, за передбачен­нями учених, геомагнітний спалах цього пе­ріоду, що припаде на 18−19 листопада. Він, за прогнозами багатьох вчених, може сягну­ти й рівня магнітної бурі категорії G1-G2.

Полегшити вплив космічної погоди на наше здоров’я і самопочуття допоможе здо­ровий спосіб життя та дотримання порад лі­карів тими, хто перебуває під їхнім наглядом.

Схожі новини