Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У «Женеві» чи десь на стороні?

Колишній трускавецький санаторій «Женева», на базі якого сьогодні функціонують кілька інших лікувально-відпочинкових підрозділів, має не дуже добру славу

Час від часу в оздоровниці трапляються випадки, які негативно впливають на репутацію закладу. Минули вже кілька місяців після останньої неприємної історії, яка тут сталася. Нагадуємо читачам: тоді кілька юнаків із внутрішньо переміщених осіб, які тут перебували, без дозволу вихователя у нічний час покинули санаторну територію. Попросту кажучи, дали драла. Аби знайти їх, цілі підрозділи поліції підняли на ноги. Утікачів виявили на другий день.

Чому втекли?

Як виявилося згодом, у «Женеві» норовливим молодикам не сподобався тамтешній «казармовий» режим: всім своїм підопічним санаторні вихователі заборонили паління. Хтось із забороною змирився. Але не всі. Згадувані вже втікачі не тільки продемонстрували власний «характер». Завдяки їм в оперативних правоохоронних зведеннях «пролунала» «Женева». А це, якими б вагомими об'єктивними обставинами не пояснювалася надзвичайна подія, привабливості закладу не додає.

Наступний конфуз стався зовсім недавно. 27 жовтня, як поінформував нас директор ДЗ «Дрогобицька районна санітарно-епідеміологічна станція» Ігор Майкут, в інфекційному відділенні КНП «Стебницька міська лікарня» із скаргами на болі у животі та блювоту шпиталізували одного із відпочивальників із ТОВ ОПК «Планета зоров’я», яке створене та функціонує на базі трускавецької «Женеви». Через деякий час із такою ж симптоматикою до інфекційного відділення згадуваної лікарні доставили ще одного дорослого. Нічого надсерйозного лікарі не виявили. Після надання медичної допомоги, яке призвело до нормалізації травлення, у доставлених до відділення пацієнтів швидко зникли болі в животі та минулась блювота. Йшлося про подружжя із внутрішньо-переміщених осіб. Його із стаціонарного відділення відразу ж виписали. Подружжя поспішало. На той момент всі їхні думки були зайняті іншим — турботою про своїх двох маленьких дітей. Малечу, яка харчувалась із одного «казана» з батьками, із тими ж симптомами, що мали тато з мамою, також доставили до лікарні. Але не до згадуваної вже Стебницької, а до Дрогобицької. Діти, як і батьки, довго у інфекційному відділенні дитячої лікарні не затримались.

Як пояснили репортеру «ВЗ» у лікувальному закладі, в обох виявили вірусну кишкову інфекцію. На момент, коли писалися ці рядки, і хлопчика, і дівчинку виписали. Дякувати Богу, обійшлося без ускладнень. Та це, звісно, не означає, що про неприємний інцидент можна забути. Справу буде завершено, коли виявлять джерело інфекції. Над цим працюють як спеціалісти з Дрогобицької районної санітарно-епідеміологічної станції, так і з управління Держпродспоживслужби у Дрогобицькому районі. Триває епідеміологічне розслідування. Чекати залишилося недовго. Усе, як запевнив нас Ігор Майкут, з’ясується найближчим часом. Тоді остаточно можна буде сказати, де саме отруїлися потерпілі - чи в «Планеті здоров’я», чи, оскільки і на стороні харчувалися, десь в іншому місці.

Схожі новини