Передплата 2024 «Добра кухня»

росія використовує їжу як зброю, — Держдеп США

  • 01.11.2022, 11:30
  • 593

США закликають рф відновити участь у зерновій ініціативі, оскільки заяви росії про її вихід мають «негайний, шкідливий ефект на глобальну харчову безпеку»

Держдеп США закликає росію відновити участь у зерновій угоді. Фото із мережі
Держдеп США закликає росію відновити участь у зерновій угоді. Фото із мережі

Про це заявив Нед Прайс, речник Державного департаменту США.

«рф знову робить їжу зброєю у війні, яку вона сама розпочала. Найефективнішим способом забезпечення харчової безпеки було б, якби росія повернулася до угоди і припинила війну проти України», — повідомив Нед Прайс, речник Держдепартаменту США.

Прайс зазначив, що США закликають рф відновити участь у зерновій ініціативі.

«Ми хочемо, щоб ця ініціатива відновилася. Ми закликаємо росію поважати зобов’язання, які вона на себе взяла. …Не стояти на шляху постачання дуже необхідного зерна та інших продуктів харчування», — наголосив речник Державного департаменту США.

Він додав, що жодна інша країна «не може замінити можливості України експортувати зерно через Чорне море».

«Будь-які дії рф, спрямовані на перешкоджання критично важливого експорту зерна, по суті, свідчитимуть про те, що кремлю байдуже, чи люди та сім'ї в усьому світі платять більше за їжу, чи голодують», — зазначив речник Держдепу.

За його словами, спроби рф домогтися поступок в обмін на повернення до зернової угоди означатимуть «колективне покарання, або колективне вимагання».

Схожі новини