Передплата 2024 «Добрий господар»

Польща скасувала спрощений доступ до ринку праці для росіян

  • 28.10.2022, 16:15
  • 632

Польща вирішила скасувати спрощену процедуру доступу до польського ринку праці для громадян росії

Рішення про скасування доступу ухвалили через повномасштабне вторгнення рф в Україну та зростання ризику міграції з росії. Фото із мережі
Рішення про скасування доступу ухвалили через повномасштабне вторгнення рф в Україну та зростання ризику міграції з росії. Фото із мережі

Про це повідомила міністерка сімʼї та соціальної політики Марлена Мальонг.

Вона заявила, що, з огляду на вторгнення рф в Україну та зростання ризику міграції з росії, Польща вирішила скасувати полегшений доступ росіян до польського ринку праці. Відтак, якщо підприємці хочуть працевлаштувати російських громадян на підставі дозволу на роботу, то тих більше не звільняють, як раніше, від тесту на ринку праці, який передбачає перед наданням дозволу іноземцю на працевлаштування перевірку, чи на це місце не може бути працевлаштований громадянин Польщі.

Натомість росіяни, які працювали у Польщі легально, за спрощеною процедурою, до цих змін, можуть це робити й надалі, але тільки до завершення терміну дії дозволу на працю або заяви про намір підприємця працевлаштувати іноземця.

У міністерстві зазначили, що рф видалили з переліку країн, громадяни яких можуть працевлаштовуватися на підставі заяви працедавця про намір взяти на роботу за прискореною процедурою, за сім днів. Зараз до цього переліку входять лише громадяни України, Молдови, Грузії, Вірменії та білорусі.

Також у міністерстві наголосили, що для відповідних змін необхідно було змінити два розпорядження.

Перше з них стосується країн, до громадян яких застосовуються положення про дозволи на сезонну роботу і про заяви працедавців щодо намірів працевлаштувати іноземця.

Друге — визначення випадків, коли дозвіл на працевлаштування іноземця видають незалежно від детальних умов видачі дозволів на працевлаштування іноземців.

Схожі новини