Передплата 2024 «Добре здоров’я»

путін винен у перетворенні європейського порядку безпеки на попіл, — Штайнмаєр

  • 28.10.2022, 15:30
  • 681

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що на президент рф володимир путін особисто відповідальний за початок найбільшої війни в Європі з часів Другої світової війни і руйнування європейського порядку безпеки

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Фото із мережі
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Фото із мережі

Про це він заявив у програмній промові в палаці Бельвю.

«24 лютого путін не просто порушив правила і закінчив гру. Він кинув саму дошку на підлогу!» — наголосив Штайнмаєр.

Він зазначив, що жорстока агресивна війна рф в Україні перетворила на попіл європейський безпековий порядок.

«У своїй імперській одержимості російський президент порушив міжнародне право, здійснив захоплення земель, поставив під сумнів кордони. російська атака — це напад на всі уроки, які світ отримав з двох світових воєн» — вважає президент Німеччини.

він додав, що 24 лютого стало епохальним зрушенням.

«путін командує загарбницькою армією, а українці захищають свою країну, яку вони будували з моменту здобуття незалежності тридцять років тому. Агресивна війна рф зруйнувала горбачовську мрію про „спільний європейський дім“. Це атака на право, на принципи відмови від насильства та непорушності кордонів. Це атака на все, що ми, німці, також відстоюємо. Той, хто знизує плечима і запитує: „Як війна стосується нас, німців?“, не має ні почуття відповідальності, ні почуття історії. Ми, німці, не можемо переважати в Європі з таким ставленням — це неправильно!» — наголосив Штайнмаєр.

Тому, за його словами, Німеччина підтримує Україну і буде підтримувати стільки, скільки буде потрібно.

«Йдеться про військову підтримку — ваш президент розповів мені, наскільки рятівними є німецькі системи протиповітряної оборони. Йдеться про фінансову та політичну підтримку, гостро необхідну підтримку для швидкого відновлення після підлих нападів рф на енергопостачання, опалення, гарячу воду, на всі форми життєво важливої інфраструктури з наближенням зими» — повідомив він.

Схожі новини