Передплата 2024 ВЗ

«Кухар» проти оленяра шойгу: як армія маргіналів заміщує собою кадрові сили рф

  • 28.10.2022, 22:05
  • 766

27 жовтня особистий «кухар» путіна євген пригожин офіційно заявив про необхідність «роботи над помилками» у міноборони росії:

«Багато з тих, хто є так званими „кадровими“ військовими не навчилися нічому, окрім як підборами клацати, цацьки носити та гарні доповіді писати».

Мабуть, остаточно розчарувавшись у здібностях міноборони рф і взагалі у «путінських полководцях», пригожин фактично створює на базі своє приватної військової компанії «Вагнер» вже справжні збройні сили.

По суті «Вагнер» — це вже з'єднання з різними підрозділами у вигляді не тільки «спецназу», а й розвідки, ППО, авіації, артилерії, танкістів, БПЛА.

Усе це дозволяє мати у своєму штаті різне озброєння, зокрема: важкі вогнеметні системи «Буратіно», РСЗВ «Ураган», «Град», САУ «Малка», інші зразки ствольної артилерії та бронетехніки від БТР-70 та 82А до танків Т-72Б3.

При цьому, найманці «Вагнера» мало того, що перебувають поза правовим полем росії, так ще й не хочуть до нього входити. Та до чого у майбутньому можуть призвести приватні збройні сили у рф, можна тільки здогадуватись.

Схожі новини