Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США попередили росію про наслідки застосування ядерної зброї

  • 27.10.2022, 08:30
  • 573

Держсекретар США Ентоні Блінкен попередив президента рф володимира путіна про наслідки для рф у випадку застосування ядерної зброї у війні в Україні

Держсекретар США Ентоні Блінкен. Фото із мережі
Держсекретар США Ентоні Блінкен. Фото із мережі

«Ми дуже чітко і прямо повідомили про це росіянам, зокрема — президенту путіну. Ми стурбовані», — наголосив Блінкен під час інтерв'ю в офісі видання у Вашингтоні.

Він наголосив, що заяви рф про нібито плани України застосувати так звану «брудну бомбу» є «ще однією вигадкою». Він додав, що у минулому росія приписувала іншим країнам поведінку, до якої вдавалася сама, назвавши російську риторику «безвідповідальною».

Держсекретар пообіцяв, що США й надалі підтримуватимуть українців, бо вважають «важливим» та «необхідним» для США та їхніх союзників «триматися на боці України».

26 жовтня Міністерство закордонних справ росії опублікувало фотографії «брудної бомби», яку нібито робить Україна. Однак виявилося, що на фото — детектори диму. Світлини належать Словенському агентству з радіоактивних відходів. Зробили їх у 2010 році і використовували як пояснювальний матеріал, повідомили у словенському уряді.

Схожі новини