Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові на весіллі Сердючка у вишиванці заспівала «Он бы подошёл, я бы отвернулась…»

Це стало відомо зі сторіс гостей, які постили відповідне відео в Інстаграм

Скріншот з відео
Скріншот з відео

Кому війна, а кому розваги з піснями мовою окупанта. У ресторані французької кухні Kilinski вчора гучно відгуляли весілля, де для гостей виступала Вєрка Сердючка (сценічний псевдонім Андрія Данилка). Вона зі своїм гуртом виконувала свої російськомовні хіти. Зокрема, «Он бы подошел, я бы отвернулась, он бы приставал ко мне, я б ушла»…

Танцювальна група та сама Сердючка були на сцені у… вишиванках. Раніше підтанцьовка Вєрки Сердючка була одягнена у червоні піонерські краватки та пілотки…

Не будемо займатися моралізаторством і ставити риторичні запитання щодо доречності таких «гопцаца» під російську попсу на восьмому місяці повномасштабної війни, яка перетворилася на геноцид українців. Нагадаємо лише, що з 2018 році у Львові та області діє рішення Львівської обласної ради про заборону російськомовного культурного продукту. На початку січня цього року депутати обласної ради у складі громадських діячів відвідували нічні заклади Львова, щоб перевірити, чи не розважають гостей російськомовними піснями.

Журналістка «ВЗ» звернулася за поясненнями до ресторану Kilinski. Під час планування івенту заклад, який себе поважає, мав би обговорити із замовником репертуар: чи не буде там забороненої російської попси.

Менеджер з бронювання весіль та корпоративів Михайло обрав стиль комунікації «Нічого не розумію, нічого не знаю, нічого не бачу».

«Можливо, я щось до кінця не знаю, — здивовано відповів Михайло. — Вперше про таке чую… Ми займаємося бронюванням весіль, роздаємо офіціантам обов’язки. Але не займаюся репертуаром під час весілля. Є спеціальні організаційні компанії».

Голова депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета шокований інформацією про невідповідний репертуар на львівському весіллі. «Шокований, що це відбувається у Львові, — каже депутат. — У Львові діє рішення обласної ради, яке забороняє використання російськомовного культурного продукту. Це рішення обов’язкове до виконання. Комісія проводила роз’яснювальні рейди по ресторанах, клубах, закладах харчування».

Святослав Шеремета сказав, що на найближчому засіданні спеціальної комісії обласної ради розглянуть порушення у цьому ресторані. Буде звернення від депутатів у Національну поліцію, щоб скласти акт про порушення. Штраф визначить суд.

«Будемо розглядати це на комісії, — наголошує пан Шеремета. — Мені здавалося, що на восьмому місяці війни такі речі у Львові мали би бути неможливими. Насамперед має бути свідомість суб'єкта підприємництва, щоб такі речі не відбувалися, тим більше під час війни».

З досьє «ВЗ»

Ресторан Kilinski відкрили у капітально відновленому приміщенні виставкового павільйону у Стрийському парку, що поруч з рестораном «Деліс». Згідно з відкритими даними You Control, серед власників ресторану є депутат Львівської міської ради Олексій Різник — адвокат і юрист відомого бізнесмена Григорія Козловського.

Схожі новини