Передплата 2024 «Добра кухня»

Ольга Топиркіна виготовляла прикраси, а тепер — окопні свічки на фронт

  • 22.10.2022, 18:15
  • 768

Буковинка Ольга Топиркіна, яка колись виготовляла прикраси та продавала їх, а зараз змінила профіль та перекваліфікувалась на важливіші запити. Жінка організувала виготовляння окопних свічок

Медіа агентство АСС у межах проєкту НСЖУ «Ми з України!» розповіло про те, що у Чернівцях волонтери уже кілька місяців виготовляють окопні свічки на фронт.

«Це звичайна бляшанка, головне, аби вона була заввишки 7 см, всередину ми кладемо тришаровий гофрокартон і гніт. Раніше я займалась прикрасами, а зараз свічками. Волонтеримо. Ми заливаємо цю посудину розтопленою сумішшю воску та парафіну. Топимо його безпечно на водяній бані. І заливаємо. Суть така: парафін всотується у картон. Горить така свічка до 8 годин. Так солдати зможуть приготувати собі їжу, закип’ятити воду, зігрітись», — каже Ольга Топиркіна.

Спершу про таку ініціативу волонтери повідомили у соцмережах, по місту всім розповідали, запрацювало «сарафанне радіо». І люди почали зносити і навіть пересилати з інших міст необхідні матеріали.

«Помагаємо солдатам ЗСУ. Робити неважко, добре бути чимось зайнятим. Уже не б'ємо байдики. Є друзі і рідні у мене на фронті. Моя роль проста: обрізати та обтискати бляшанку. Оля молодець, горджусь, що вона цим зайнялась, таких людей мало. А треба більше, особливо у цей час», — додає волонтер Ігор.

Схожі новини