Передплата 2024 «Добра кухня»

Перші ознаки хворої печінки

Людський організм надзвичайно досконалий, він практично завжди вказує нам на те, що починаються проблеми зі здоров’ям. Тільки ми не завжди вміємо або не хочемо їх помічати

Через згубний спосіб життя та інші не­сприятливі фактори поступово погіршується здоров’я печінки. З’являються симптоми, що попереджають про проблеми зі здоров’ям, тільки найчастіше ми не надаємо їм особли­вого значення або приймаємо за тимчасове нездужання. А дарма.

Отже, які ознаки свідчать про збої в роботі печінки:

Постійна втома. Якщо ви часто і швидко втомлюєтеся, це може бути ознакою того, що ваша печінка переповнена токсинами. Таку реакцію провокує порушення обмінних про­цесів, з якими печінка через збій не справля­ється повною мірою.

Якщо ви набрали вагу. Коли людина правильно харчується і стежить за кількістю споживаних калорій, але при цьому все одно набирає зайві кілограми, час подумати про те, що щось не так з печінкою. Скупчення токси­нів не дає печінці добре засвоювати жири, за­важає їх переробляти і виводити з організму.

Алергічні реакції. Печінка має здатність виробляти антитіла, які вміють виявляти і усу­вати алергени. За накопичення в органі ток­синів його здатність до очищення знижується, в організмі накопичується надмірна кількість гістаміну. В результаті можуть з’явитися голо­вний біль, закладеність носа, свербіж.

Неприємний запах тіла і надмірне пото­виділення. Надлишок токсинів у печінці при­зводить до «перегріву» організму. Підвищене потовиділення є наслідком його спроб відре­гулювати температуру. Надлишкова пітливість ж викликає і неприємний запах.

Металевий присмак у роті. Скупчення в організмі надлишкової кількості важких ме­талів через те, що печінка не справляється з функцією фільтрації крові, призводить до того, що в порожнині рота ви починаєте від­чувати смак заліза.

Схожі новини