Передплата 2024 ВЗ

Окупанти замінували дамбу Каховської ГЕС. Планують теракт, — Зеленський

  • 21.10.2022, 10:52
  • 662

Україна має інформацію про те, що російські окупанти замінували дамбу та агрегати Каховської гідроелектростанції і вже підготували все для теракту

Фото: Укргідроенерго
Фото: Укргідроенерго

«Якщо російські терористи підірвуть цю дамбу, то в зоні швидкого затоплення опиняться понад 80 населених пунктів, включно з Херсоном… російський теракт може залишити Запорізьку атомну станцію без води для охолодження — вода для ЗАЕС береться саме з Каховського водосховища. Навіть робота каналу, який побудований для постачання води у Крим і про який періодично нібито „печеться“ москва, буде повністю зруйнована», — заявив президент.

Він акцентував на тому, що росія створює підґрунтя для масштабної катастрофи на півдні України. Дамба цієї ГЕС утримує приблизно 18 мільйонів кубічних метрів води. Постраждати можуть сотні тисяч людей, а наслідки цього теракту можуть стати історичною катастрофою.

Зеленський додав, що навіть роботу каналу, побудованого для постачання води до Криму, про який періодично «турбуються» у москві, буде повністю зруйновано.

Президент заявив, що необхідно направити на територію Каховської ГЕС міжнародну спостережну місію, повернути туди український персонал, який «вишвирнули» росіяни", та забезпечити негайне та професійне розмінування об'єкту.

Схожі новини