Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Фінляндії хочуть збудувати паркан на кордоні з росією

  • 19.10.2022, 20:15
  • 695

У Фінляндії підтримали будівництво паркану на східному кордоні з рф

Парламент Фінляндії підтримав будівництво паркану на кордоні з рф. Фото із мережі
Парламент Фінляндії підтримав будівництво паркану на кордоні з рф. Фото із мережі

Прем'єр-міністерка Фінляндії Санна Марін отримала повноваження від парламентських партій на будівництво паркану між Фінляндією та рф. Тестовий проєкт запустять одразу після того, як уряд ухвалить рішення про його фінансування.

На парламентських зборах уряд хотів політичної підтримки під час ухвалення рішення про будівництво паркану. Партії одностайно підтримали проєкт. Особливо опозиційні партії - «Центр», «Істинні фіни» та «Християнські демократи» квапили розпочинати будівництво.

Відом, що будівництво паркану триватиме кілька років і коштуватиме Фінляндії сотні мільйонів євро. Паркан покриє приблизно 10−20% східного кордону.

У повідомленні йдеться, що прикордонна служба готова розпочати реалізацію тестового проєкту у прискореному темпі. Відтак він може бути готовий вже до початку наступного літа.

В уряді вважають, що паркан на кордоні з рф необхідний передусім для контролю можливого масового незаконного перетину кордону Фінляндії.

Ще у травні цього року у Фінляндії оголосили про плани побудувати паркан на своєму східному кордоні з рф. Тоді полковник Марко Турунен сказав, що рішення — за урядом.

За його словами, розпочати будівництво огорож на східному кордоні або на основних ділянках — це масштабна зміна. Їх планують встановити для зон, які мають підвищений чи критичний ризик, наприклад, як пункти перетину кордону.

Тепер рф та Фінляндію розділяє огорожа з колючого дроту. Загальна протяжність спільного кордону становить 1340 км.

«Наявний паркан не запобігає перетину кордону. Його основна мета — перешкодити домашнім тваринам втекти через кордон», — заявляв раніше Юкка Луккарі, заступник командувача прикордонної охорони Південно-Східної Фінляндії.


Джерело: Yle

Схожі новини