Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США ускладнять постачання зброї з Ірану до росії: заява

  • 19.10.2022, 08:45
  • 680

США планують ввести санкції проти росії й Ірану, а також третіх країн та осіб, які беруть участь у постачанні іранської зброї російським силам для застосування проти мирних об'єктів в Україні

США посилять санкції проти рф і її союзників. Фото із мережі
США посилять санкції проти рф і її союзників. Фото із мережі

Про це заявила помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Карен Донфрід.

«Ми продовжимо рішуче накладати санкції США на торгівлю зброєю рф та Ірану. Ми ускладнимо для Ірану продаж цієї зброї росії, і ми разом з нашими партнерами по всьому регіону протистоятимемо цій іранській загрозі», — наголосила представниця зовнішньополітичного відомства США.

Вона зазначила, що Штати каратимуть будь-яких третіх осіб, які допомагають Ірану забезпечувати зброєю російські сили. Передусім, йдеться про передачу безпілотників, а також інших систем.

Також Донфрід додала, що США, союзники й партнери продовжать посилену оборонну підтримку України, щоби допомогти їй захиститися від нових загроз.

«Те, що ми побачили на останньому засіданні Контактної групи з оборони України (у форматі „Рамштайн“ в Брюсселі - ред.), демонструє зосередженість на спробах надати Україні якомога більше систем ППО, щоби допомогти їй захистити критично важливу цивільну інфраструктуру», — зазначила помічниця держсекретаря США.

Схожі новини