Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росія зробила кілька замовлень іранських дронів

  • 18.10.2022, 16:30
  • 685

Кількість систем ППО, які постачаються Україні, замала для того, щоб повністю зняти ракетну загрозу. Крім того, росія активно використовує іранські дрони, яких замовила кілька партій

Про це в інтерв'ю “Обозреватель»заявив керівник Головного управління розвідки МО України генерал-майор Кирило Буданов.

“Системи ППО, які нам постачаються, їх кількість абсолютно замала для того, щоб повністю зняти ракетну загрозу. Проте наша вітчизняна оборонна промисловість працює над вирішенням цього питання. Крім того, ми шукаємо, де можна купити будь-які системи ППО у світі… і щось нам постачається”, – розповів Кирило Буданов.

Начальник ГУР МО України зауважив, що факт переходу російської федерації на використання іноземних дронів – це вже випадок неординарний для росії... Цьому “посприяла»низька точність російських ракет, а також мале їх число. російська оборонна промисловість не може виробляти в достатній кількості нові ракети, а ті, з якими вони вступили у війну 24 лютого, вже вичерпуються. За багатьма найменуваннями ця цифра впала вже нижче критичного рівня, заявив Кирило Буданов.

“Я маю на увазі рівень 30%. Тому вони були змушені шукати якісь варіанти подолання дефіциту ракет. Дійшли до того, що стали використовувати іранські безпілотні літальні апарати. Чи можуть вони за своїми характеристиками замінити ракети? Ні, не можуть, але треба виходити з того, що їх достатня кількість зараз в рф, і точність влучення БПЛА набагато вища, ніж цих ракет. На це вони і розраховують”, – підкреслив керівник воєнної розвідки України.

Генерал-майор Кирило Буданов зазначив, що кількість ракет “Іскандер»в рф наблизились до відмітки в 13% – наявні запаси відносно до кількості на початок повномасштабного вторгнення росії в Україну. Військовою доктриною рф заборонено “опускатися»нижче 30%, але війна вносить свої корективи.

Схожі новини