Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Війна росії стала причиною посилення голоду у світі, — президент Німеччини

  • 16.10.2022, 17:50
  • 860

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що нинішнє посилення проблеми голоду у світі пов’язане не тільки зі змінами клімату в окремих регіонах планети, але і з проблемами у постачанні зерна, продовольства і добрив

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Фото із мережі
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Фото із мережі

Про це він сказав у промові з нагоди Всесвітнього дня продовольства.

«Винна в цьому жорстока, агресивна війна росії проти України. Занадто в багатьох регіонах нашого світу панує голод. Протягом тривалого часу у світі знижувалося число тих, хто голодує. На жаль, біда повернулася з новою силою. Ще ніколи в світі не голодувало стільки людей, скільки зараз», — наголосив Штайнмаєр.

Він додав, що нині у всьому світі 830 мільйонів людей страждають від хронічного недоїдання — на 150 мільйонів більше, ніж лише три роки тому.

«Це сумний рекорд», — констатував Штайнмаєр, зазначивши, що особливо важка ситуація — у регіоні Африканського Рогу, де панує «найстрашніша посуха за останні 40 років», і в Пакистані, де мільйони людей страждають від наслідків катастрофічних повеней.

Відтак, Штайнмаєр закликав німців продовжувати робити пожертви на користь тих, хто голодує, попри стурбованість через зростання цін у своїй власній країні.

«Не забуваймо особливо зараз про те, що нас згуртовує - про наше співчуття», — нагадав він.


Джерело: DW

Схожі новини