Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Біля пам’ятника Кобзареві - концерт «Під покровом ЗСУ»

Звучали усім знайомі хіти «Батько наш Бандера», «Стефанія»

Фото автора
Фото автора

У п‘ятницю, 14 жовтня, на Свято Покрови та з нагоди Дня захисників і захисниць України, у Львові біля пам‘ятника Тарасу Шевченка відбувся мистецький захід «Під покровом ЗСУ».

Це святкова мистецька програма за участі оркестрів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Західного територіального управління Національної гвардії України та Львівської дитячої школи мистецтв № 5.

Свято стартувало з Гімну України. Його разом виконали два оркестри — академії сухопутних військ та юні вихованці школи мистецтв, колоритно одягнені в національні строї. Після славню — марш-дефіле усіх виконавців по проспекту Свободи. Гості свята супроводжували їх оплесками.

Звучали популярні пісні «Стефанія», «Батько наш Бандера» та інші інтерпретації патріотичних хітів (від виконавців Академії сухопутних військ").

Директор мистецької школи № 5 Андріян Леськів сказав для «ВЗ», що виконавці оркестру «Львівські фанфари» ретельно готувалися до виступу біля пам‘ятника Шевченка. «Виконуємо патріотичні пісні - від гуцульської тематики до хітів сучасності, — продовжує розмову директор мистецької школи. — Наступного тижня їдемо до Франції на міжнародний фестиваль військових духових оркестрів. Там буде також гуманітарна місія. Зараз показуємо частину шоу, яке заплановано у Франції».

Як розповіла у коментарі для «ВЗ» директорка департаменту культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк, концерт «Під покровом ЗСУ» організували для того, щоб привернути увагу львів'ян до мужності ЗСУ, які нас захищають та підтримують бойовий дух, мирне небо. «На такій оптимістичній ноті хочемо завершити цей святковий день, щоб хоча трохи розважити львів'ян та гостей, переселенців, — каже чиновниця. — Свято Покрови як ніколи для нас щемливе і болюче. Прозвучали сучасні обробки пісень на тематику УПА, Січових Стрільців. Вкінці традиційно виконали Духовинмй гімн «Боже великий єдиний».

Схожі новини