Передплата 2024 «Добра кухня»

У центрі Львова — благодійний книжковий ярмарок на підтримку ЗСУ

Суть акції - кидаєш у скриньку благодійну пожертву і береш з полиці будь-яку книжку

Благодійний книжковий ярмарок. Фото автора
Благодійний книжковий ярмарок. Фото автора

У неділю, 9 жовтня, на площі напроти Оперного театру відбувається благодійний книжковий ярмарок, щоб зібрати кошти на потреби ЗСУ. До кінця недільного дня організатори хочуть назбирати на фронт круглу суму. Захід підтримали і надали свої книги такі видавництва, як «Апріорі», «Астролябія», «Літопис», «Terra Incognita», літературна агенція «Піраміда»… На книжковий ярмарок вирушила журналістка «ВЗ».

"Якщо ви у Львові та ще не маєте планів, маю ідею: приходьте на благодійний книжковий ярмарок! Зробивши благодійний внесок, ви зможете отримати будь-яку з книг, представлених на ярмарку. Усі зібрані кошти передадуть на потреби наших воїнів. Зробіть подарунок собі — для приємного проведення осінніх та зимових вечорів і на благо наших захисників", — сказав голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Голова Львівської ОВА не помилився. На ярмарку зустріла чимало туристів та вимушених переселенців з Маріуполя, Донецька, Луганська. Кажуть, прийшли, аби на власні очі побачити формат вуличного продажу книжок у культурній столиці України та краще познайомитися з галицькими традиціями.

«Мені тут сподобалося, за благодійну пожертву придбала три книжки про історію Львова», — розповіла для «ВЗ» переселенка з Маріуполя Ірина. — Львів‘яни люблять читати і залюбки розповідати у книжках про свої історичні місця та багаті традиції".

… Недільна атмосфера на ярмарку — святкова. Людей прийшло багато, аби придбати новинки видавництв. Було чимало сімей з малими дітьми, з дітьми шкільного віку. Адже навчальний сезон у розпалі.

Як розповіла для «ВЗ» начальниця відділу поліграфії департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Ірина Гудима-Вороніна, усі кошти, які відвідувачі благодійного ярмарку кидають у скриньку передають благодійному фонду «Крила надії». У цьому фонді ж мають вирішити, що саме купити для фронту і в чому є гостра потреба.

«Цією акцією робимо промоцію книгочитанню, — наголошує чиновниця. — Люди засумувати за книжковими ярмарками. Зараз книги доступні не для усіх. Тут за пожертву можна взяти книгу, яку давно шукали. У скриньку читачі ярмарку кидають різні суми — 100, 500 гривень. Старші люди жертвують на потреби ЗСУ 20 гривень. Усе залежить від фінансових можливостей людини. Тематика книг — рецепти українських страв, історичні книги, романи… З самого ранку ми виставили на стелажі понад 4 тисячі книг. До обіду левову частку розкупили. Є попит на подарункові формати книг».

Схожі новини