Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Скандального суддю з паспортом рф звільнили

  • 05.10.2022, 20:30
  • 797

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв відрахував суддю Богдана Львова зі штату Верховного Суду

На фото Богдан Львов. Скріншот з сайту УП
На фото Богдан Львов. Скріншот з сайту УП

Як повідомляє пресслужба Верховного Суду, Конституція України визначає, що повноваження судді припиняються у разі припинення громадянства України або набуття суддею громадянства іншої держави. За таких обставин здійснити відрахування зі штату суду відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» має голова суду.

«Тож відповідно до положень Основного Закону України та профільного закону про судоустрій Голова Верховного Суду Всеволод Князєв видав наказ про відрахування з 05.10.2022 Львова Богдана Юрійовича зі штату Верховного Суду на підставі інформації Служби безпеки України, у якій Служба безпеки України підтвердила наявність у Львова Б. Ю. громадянства російської федерації за даними реєстрів рф», — йдеться в заяві.

Голова Верховного Суду заявив, що це рішення «безпрецедентне рішення для судової системи, адже зазначені положення Конституції та Закону застосовуються вперше. І хоча Богдан Львов заперечує наявність у нього паспорта рф, однак його дії і сама ситуація вже серйозно шкодять авторитету Верховного Суду, спричиняють недовіру суспільства до рішень Верховного Суду, чого ніколи не повинно статися».

Схожі новини