Передплата 2024 ВЗ

Незаконна вирубка лісу: на Львівщині судитимуть організатора злочинної групи

  • 05.10.2022, 18:30
  • 757

На Львівщині судитимуть організатора та чотирьох учасників злочинної групи, яка займалася незаконною вирубкою та збутом лісу

Фото: Поліція Львівської області
Фото: Поліція Львівської області

Зловмисників, трьох мешканців Волинської та двох жителів Львівської областей, дії яких завдали шкоди навколишньому середовищу на суму понад 156 тисяч гривень, викрили слідчі відділу розслідування злочинів, вчинених у сфері господарської та службової діяльності поліції Львівщини.

Як встановили правоохоронці, 44-річний мешканець Волинської області розробив злочинний план незаконної вирубки дубів на території Львівської області - Лопатинського лісництва державного підприємства «Радехівське лісомисливське господарство».

До вчинення злочину зловмисник залучив чотирьох спільників — двох мешканців Волинської області віком 40 та 68 років та двох жителів Львівщини віком 34 та 38 років, серед яких було розподілено чіткі функції. Організатор координував та керував діяльністю групи, організовував незаконні порубки дерев, їх перевезення та зберігання, розподіляв між членами організованої групи отримані злочинним шляхом грошові кошти. Інші учасники групи різали незаконно зрубані дерева на колоди, завантажували їх на «КамАЗ», перевозили та забезпечували їх зберігання на території приватного підприємства тощо.

Внаслідок протиправної діяльності організованої злочинної групи навколишньому середовищу заподіяно шкоду на загальну суму понад 156 тисяч гривень.

Слідчі повідомили організатору та чотирьом учасникам групи про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, — позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.

Схожі новини