Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шалики-труби купують для Тероборони

У Ратуші пояснили, кому придбають на тендері за 700 тисяч гривень зимові аксесуари

Комунальне підприємство «Адміністративно-технічне управління» Львівської міської ради оголосило тендер на закупівлю 3,5 тисячі шаликів-труба за 700 тисяч гривень. Аукціон стартує з 4 жовтня. Оголошення про тендер з’явилося на офіційному майданчику публічних закупівель. Шалики призначені для працівників, які забезпечують оборону міста. У мерії пояснили, що це був запит від військової частини на зимову форму для військових (у рамках міської програми національного спротиву на 2022−2024 роки).

Нагадаємо, у лютому цього року на сесії Львівської міської ради затвердили програму національного спротиву, яку розробили спільно із Територіальною обороною Львівщини.

Згідно з тендерною документацією, це має бути спрощений тип купівлі аксесуарів. Закупівля здійснюється, згідно з постановою Кабміну № 169 (від 28.02.2022 року) та на виконання рішення виконавчого комітету Львівської міської ради № 850 від 20.09.2022 року.

Журналістка «ВЗ» звернулася до мерії, аби офіційно поспілкуватися з представником підприємства «Адміністративно-технічне управління» про цю покупку, її цільове призначення. У пресслужбі Львівської міської ради відповіли: «Ця покупка зі сфери оборонної роботи. Її проводять на основі закритого рішення виконкому».

Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич прокоментував для «ВЗ»: «Рішення виконавчого комітету не можуть бути таємними… Навіть сесії відбуваються у закритому форматі. Андрій Садовий любить це… Цим питанням мають зайнятися правоохоронні органи, зокрема НАБУ та ДАБІ. Виконком ухвалює цікаві речі давно. Треба перевірити доцільність закупівлі шаликів за бюджетні гроші і чи має виконком на це повноваження».

Схожі новини