Передплата 2024 «Добрий господар»

Країни ЄС викликають російських послів

  • 04.10.2022, 08:45
  • 758

Країни ЄС викликали до зовнішньополітичних відомств російських послів, щоб висловити протест через протиправну анексію окупованих територій України

Країни ЄС не підтримують анексію українських територій. Фото із мережі
Країни ЄС не підтримують анексію українських територій. Фото із мережі

Про це повідомляє «Європейська правда».

Зокрема, до МЗС Польщі викликали посла рф Сєргєя Андрєєва. Він з’явився в міністерстві ще до обіду. Візит Андрєєва до польського зовнішньополітичного відомства був коротким. Йому було дано чіткий сигнал — Польща не визнає останні кроки Кремля, пов’язані з війною в Україні.

Повіреного у справах рф Сєргєя Рябоконя викликала і Литва. Окрім протесту через анексію територій України, у Вільнюсі вирішили оголосити дипломата персоною нон грата, оскільки останні дії та заяви Рябоконя несумісні з його дипломатичним статусом, можуть вважатися втручанням у внутрішні справи цієї країни і, відповідно, є порушенням Віденської конвенції про дипломатичні відносини.

Посол росії в Італії Сергій Разов також прибув у понеділок до міністерства закордонних справ країни після виклику на зустріч з генеральним секретарем міністерства Етторе Секі.

З послом обговорили ситуацію з газопроводами «Північного потоку», на яких минулого тижня виявили витоки.

Міністерство закордонних справ Фінляндії також повідомило, що викликало посла рф у Гельсінкі Павла Кузнєцова у зв’язку з анексією окупованих територій України. Воно рішуче засудило організовані росією фальсифіковані «референдуми» та незаконне «приєднання» окупованих територій України до рф.

Відомо також, що до німецького МЗС викликали посла рф у Берліні Сергія Нечаєва. Бельгія викликала російського посла ще в п’ятницю.

Схожі новини