Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хіба у виняткових випадках їздитимуть відтепер до Борислава за довідками

Абсолютна більшість послуг надаватиметься за місцем проживання

У Бориславі, як і у всіх інших українських містах, в тому числі у недавно звільнених від рашистів, є свій Центр надання адміністративних послуг. ЦНАПи — чи не найбільш відвідувані державні установи. Дуже важливо, щоб вони були доступними. Щоб обходилось без затримок та відмов в обслуговуванні.

Донедавна у жителів шести сіл, які входять до території Бориславської ОТГ, частенько морока виникала. З одного боку, ніби гріх нарікати. Бо багато з того, що має стосунок до сфери адміністративних послуг, надавалось безпосередньо за місцем проживання. Із самого початку адміністративної реформи у Бориславі, як наголосив у розмові з нами міський голова Ігор Яворський, планомірно працювали над тим, щоб збільшити перелік адміністративних послуг, які можна було отримати у старостинському окрузі, а не в адміністративному центрі. І, якщо порівняти з іншими громадами, немало досягли.

Справжнім проривом у покращенні роботи ЦНАПу стало недавнє рішення сесії міської ради. Депутати проголосували за новий «формат» роботи місцевого ЦНАПу. Якщо дотепер на території ОТГ надавались 76 послуг, то після депутатського рішення — 382. Уп’ятеро більше! Відтепер відвідувачі ЦНАПу мають доступ до послуг, які стосуються 13 сфер життя. І, як стверджує в.о. начальника відділу надання адміністративних послуг Альона Хомич, їздити до Борислава, щоб отримати потрібний для них «папірчик» жителям ОТГ доведеться хіба у виняткових випадках. Абсолютна більшість послуг надаватиметься за місцем проживання. Це, звісно, має велике значення. Далеко не кожен мешканець у таких селах ОТГ, як, наприклад, Винники та Уріж можуть собі дозволити часті поїздки до Борислава: проїзд дорогий. З Винник до адміністративного центру дорога в один кінець обходиться у 30 грн, з Урожа — у 28 грн. Для середньостатистичного сільського пенсіонера, чия пенсія навіть до двох тис. грн не «дотягує», це великі гроші.

Схожі новини