Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

День територіальної оборони: «одні з перших дали бій ворогу»

  • 02.10.2022, 11:06
  • 496

Порошенко у День територіальної оборони України подякував усім бійцям ТРО, які в перші години широкомасштабного вторгнення 24 лютого взяли до рук зброю і захистили нашу державу

День територіальної оборони
День територіальної оборони

«путін прагнув захопити Київ за три дні та навіть дав своїй „другій армії світу“ парадну форму, але прорахувався. Його історія так і не навчила, що Українці не будуть сидіти, склавши руки, а чинитимуть опір», — написав Порошенко у Facebook.

«24 лютого нам чітко показало: Україна має героїв, які готові битися голіруч і віддати найцінніше — своє життя за свою країну. Такими героями є і бійці з територіальної оборони, які одні із перших дали бій ворогу на підступах до Києва, на Сумщині, Чернігівщині та й в інших областях країни», — зазначає Порошенко.

«Як сьогодні пам’ятаю ранок 24 лютого на Лаврській. Ми почали створювати батальйон для забезпечення оборони Києва. І охочих приєднатися було багато: за 3−4 години у батальйоні уже було 500 осіб. А вже за 12 годин перша бойова рота виїхала на позиції — на Гостомельський напрямок. Саме там наші хлопці зазнали перших втрат, були перші поранені. Буду щоразу дякувати українським підрозділам ЗСУ, Нацгвардії, територіальній обороні, які знищили російський десант тоді. Бо якби йому вдалося здійснити висадку, абсолютно незрозуміло, як би далі розгорталися події», — згадує п’ятий президент події тих днів.

«Після оборони Києва, зачистки у Бучі та Ірпені наші хлопці отримали нове завдання. Сьогодні вони дають відсіч ворогу на багатьох небезпечних напрямках. Та про це розкажу після нашої Перемоги», — зауважує Порошенко.

«Сьогодні ваш день, хлопці та дівчата! З Днем територіальної оборони! Дякую за захист української землі!», — пише Порошенко.

Схожі новини