Передплата 2024 «Добрий господар»

Відомо, коли ЗСУ отримають зимову форму

  • 29.09.2022, 13:15
  • 727

До 15 жовтня бойові підрозділи українського війська отримають зимову форму

Зимова форма для всіх бойових підрозділів на складах, а термобілизну та флісові куртки військо вже отримує. Фото із мережі
Зимова форма для всіх бойових підрозділів на складах, а термобілизну та флісові куртки військо вже отримує. Фото із мережі

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Ми домовилися з прем'єром, що максимально орієнтуємось на нашого виробника. Ми контрактуємо будь-де, у нас 350 договорів вітчизняних і 123 іноземних. 23% західних, 77% наші», — зазначив міністр.

Він додав, що замовляли форму ще влітку цього року.

«Наразі офіційно за всіма стандартами 15 жовтня розпочинається зимовий період. Зрозуміло, що похолоднішати може раніше. Тому я сказав: якщо ми не встигаємо завезти зимові куртки, то щонайменше головне — термобілизна та флісові куртки. Це вже якось вирішує завдання перехідного періоду», — наголосив він.

Резнікова зауважив, що «у нас на складах уже є 200 тисяч одиниць повноцінного зимового комплекту. Тепер — лише розвезення до бойових підрозділів, вони отримуватимуть насамперед і не замерзнуть. Це не враховуючи спальних мішків, наметів, ТЕНів тощо, звісно», — додав він.

Міністр повідомив, що, «розуміючи, що це війна, частина одягу рветься, я звернувся до партнерів на „Рамштайні“, і сьогодні є підтвердження від британських та іспанських партнерів. Це вже міжнародна технічна допомога».

«Загалом, приводів для паніки немає. Зраду відставити», — запевнив Резніков.

Схожі новини