Передплата 2024 ВЗ

Фінляндія закриває кордон для росіян, — ЗМІ

  • 29.09.2022, 12:15
  • 726

Фінський уряд планує ухвалити рішення про закриття кордону для туристів із росії

Фінляндія закриває кордон для російських туристів. Фото із мережі
Фінляндія закриває кордон для російських туристів. Фото із мережі

Відтак, нові прикордонні правила розпочнуть діяти вже у ніч з четверга на п’ятницю, якщо уряд не змінить вже попередньо узгоджений графік.

Отож, в`їзд росіян до Фінляндії, можливо, зменшиться на половину від нинішнього рівня, але наразі оцінки робити складно.

Уряд оголосить про рішення на пресконференції після засідання Урядової ради приблизно о 13.15.

На заході виступлять міністр закордонних справ Пекка Хаавісто, міністр внутрішніх справ Кріста Мікконен та керівник підрозділу прикордонної інспекції Туомас Лаосмаа з Прикордонної охорони.

За даними ЗМІ, нова політика нагадує прикордонну практику епохи коронавірусу, за винятком того, що обмеження на в'їзд в країну стосуються лише росіян і підстави для відмови у в'їзді в країну інші.

Так, здебільшого кордон буде закритий для росіян, але в країну все ще можна потрапити з багатьох особливих причин. На практиці кордон закритий тільки для туристів.

Особливі підстави для в'їзду в країну були визначені більш-менш так само, як і під час періоду пандемії. Як і раніше, росіяни зможуть здійснювати візити за сімейними обставинами. Також вони зможуть в'їжджати до Фінляндії для навчання та виконання необхідних робіт.

Серед особливих груп — дипломати. У списку є й інші обґрунтовані підстави. На цій підставі в країну можуть в'їхати, наприклад, представники опозиції.

До всіх пасажирів будуть застосовувати індивідуальний підхід.

У паспорті робитимуть запис про відмову у в'їзді в країну і, на власний розсуд, анулюватимуть візу, якщо підстави для її дії завершилися, згідно із новим регламентом.

Це означає, що візи росіян, які приїжджають до Фінляндії як туристи, визнають недійсними.Тоді мандрівник більше не може в'їхати на територію ЄС, наприклад, з боку кордону іншої країни Шенгенської зони з візою, виданою Фінляндією.

Фінляндія була єдиною країною ЄС, через сухопутний кордон якої російські туристи потрапляли до інших країн Шенгенської зони. Країни Балтії та Польща заблокували в'їзд російських туристів ще раніше у вересні.

Схожі новини