Передплата 2024 «Добрий господар»

Замість шаф — протитанкові їжаки

  • 28.09.2022, 19:24
  • 1 445

Дрогобицька компанія з виготовлення меблів про життя після 24 лютого

Компанія «МебліОР», що на Львівщині, спеціалізується на виготовленні сучасних корпусних меблів. Минулого року керівництво вирішило взяти курс на розширення виробництва та придбати нове обладнання: автоматичний кромкооблицювальний верстат та розкрійний верстат для розрізання плит. За допомогою придбаного компанія «МебліОР» змогла розширити асортимент своїх послуг та зменшила витрати на логістику.

Такий ривок розвитку став можливим завдяки участі в Програмі з підтримки фінансування інвестиційних проєктів малих і середніх підприємств, яку фінансує уряд Німеччини через KfW та Євросоюз в межах ініціативи EU4Business.

«На сьогодні в Україні, наскільки ми знаємо, немає більш вигідних умов кредитування, тому ми обрали саме цю Програму. Ми придбали повністю професійне обладнання, яке може працювати у дві зміни. У нас залишаються вільні кошти, які ми вкладаємо у розвиток підприємства. Тож ми розширюємося і ростемо», — розповіла співзасновниця компанії Лілія Гринаш.

Проте повномасштабне вторгнення росії значно вплинуло на роботу компанії. Зокрема, довелося відкласти розвиток нового напрямку деревообробки. Окрім того, певні труднощі виникли й на інших напрямках роботи. Оскільки колектив підприємства складається переважно із чоловіків, частина з них пішла служити до армії, аби захищати українську землю.

Проте працівників підприємства це лише мотивувало, аби наполегливо працювати. Лілія Гринаш розповідає: «На початку війни ми дуже хотіли зробити щось корисне як для місцевої громади, так і для нашої армії. Тому в перші місяці ми займалися зварюванням протитанкових їжаків. Також наша компанія виготовляла і передавала меблі для військкоматів».

Наполегливість працівників «МебліОР» та їхнє бажання працювати на користь України допомогло підприємству мінімізувати наслідки війни. Так, за словами Лілії, компанія практично адаптувалась до умов воєнного часу та працює у штатному режимі. Сподіваємось, що вже скоро «МебліОР» зможе продовжити шлях свого розвитку, який компанія розпочала з участі у Програмі.

За час існування Програми з підтримки інвестицій малих і середніх підприємств надали 573 кредити на понад 705 млн грн. Не зважаючи на повномасштабне вторгнення Росії, Уряд Німеччини через KfW та Євросоюз в межах ініціативи EU4Business продовжує допомагати українському бізнесу.

Детальніше про умови участі читайте тут.