Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Глава держави Зеленський назвав умову закінчення війни

  • 28.09.2022, 13:15
  • 938

Україна має повернути всі свої тимчасово окуповані території — лише тоді можна буде говорити про закінчення війни

Фото: сайт ОП
Фото: сайт ОП

Про це Володимир Зеленський заявив під час розмови зі студентами та викладачами Гарвардського університету.

«Якщо не буде чітко зрозуміло, що ми повернули свою землю, війна закінчилася і ось він — мир, а щось буде завжди під знаком питання, якась не деокупована частина, а інша частина — у якомусь компромісі, то, повірте мені, росія все одно повертатиметься до окупації нашої землі», — наголосив глава держави.

Зеленський зазначив, що Україна, на жаль, не зможе повернути своїх загиблих громадян, але точно зможе відновити справедливість, яка починається з повернення своєї землі.

Президент переконаний, що війна росії проти України продемонструвала необхідність перезавантажити міжнародні інституції, які мають реагувати швидше, бажано превентивно, а не чекати на поганий результат.

За його словами, світ має бути міцним і не боятися ядерних залякувань з боку того чи іншого агресора.

«Таких погроз буде ще багато. Щоб їх було менше, має бути системно виписано, якою буде реакція, навіть на слова чи наміри. Щоб такі військово-політичні керівники боялися навіть думати погрожувати будь-якій державі чим завгодно — ядерною зброєю, голодом, анексією чи окупацією», — сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна може подати приклад таких змін у системі міжнародної безпеки, адже саме на території нашої країни агресор порушував права людини, катував, ґвалтував, захоплював атомну електростанцію, погрожував ядерною зброєю.

Схожі новини