Передплата 2024 «Добра кухня»

У росії поширюють нові методички про війну в Україні

  • 26.09.2022, 19:45
  • 758

У росЗМІ розіслали нові методички про висвітлення мобілізації і війни з Україною

росія оновила пропагандистські наративи для своїх ЗМІ. Фото із мережі
росія оновила пропагандистські наративи для своїх ЗМІ. Фото із мережі

Відтак, у документі вказано, що рф перемагала у війнах… лише коли її мешканці вважали, що «війна народна». Тому, роблять висновок укладачі методички, зараз до росіян слід донести одну головну тезу: «народ росії має згуртуватися перед загрозою НАТО».

Згідно із твердженням рф, альянс прагне «розчленувати та пограбувати» росію".

Йдеться також про те, що лінія фронту становить понад 1000 км, і тому не варто перекидати весь «тягар війни» на контрактників і «народні міліції Донбасу».

Ще однією причиною мобілізації людей на фронт автори пропонують називати обстріли російських прикордонних територій та анексованого у 2014 році Криму: «З нами вже зараз воюють на нашій території. Ми вже не лише „своїх не кидаємо“, ми захищаємо себе».

Наголошено, що «рф воює не з Україною, а з НАТО» і що «Захід заборонив Києву мати переговори із росією».

Окремо акцентувати кремль просить на тому, що мобілізація нібито зачепить лише «1% від облікового складу військовозобов'язаних». Мобілізація називається «мінімальною», а укладачі методички наголошують, що призиватимуть лише «досвідчених чоловіків, що відслужили».

ЗМІ пишуть, що, окрім державних каналів, влада використовує для пропаганди блогерів, регіональні пабліки в соцмережах. Розповсюджуються повідомлення, які мають переконати, що мобілізація буде мінімальною і лише для людей із військовим досвідом.

За словами двох близьких до АП джерел, все це, за задумом керівництва рф, має протистояти негативній реакції росіян на мобілізацію. Крім того, російська влада хоче «перескерувати гнів» мобілізованих та їхніх близьких на військкомати.

Схожі новини