Передплата 2024 ВЗ

Греція зменшила імпорт російського газу

  • 25.09.2022, 11:55
  • 586

Греція зменшила імпорт російського газу більш ніж наполовину цього року завдяки збільшенню постачання від інших виробників на єдиний термінал зрідженого природного газу під Афінами

Греція наполовину зменшила імпорт російського газу. Фото із мережі
Греція наполовину зменшила імпорт російського газу. Фото із мережі

Про це повідомив оператор газової мережі країни.

LNG-термінал на острові Ревітуса, за 40 км від Афін, може зберігати 225 000 кубометрів газу та регазифікувати 1400 кубометрів на годину.

У ньому зацікавлені внутрішні та регіональні імпортери, бо він відіграє основну роль в енергетичній стратегії Греції та її зусиллях підвищення безпеки поставок напередодні зими, повідомила Марія Ріта Галлі, виконавчий директор грецького оператора газової мережі DESFA.

«У контексті енергетичної кризи Ревітуса є інфраструктурою для імпорту, терміналом, який дозволяє різноманітним джерелам поставок, різним джерелам LNG надходити на грецький газовий ринок. Вже цього року, максимально використавши Ревітусу, ми спостерігаємо зниження імпорту газу з рф», — сказала Галлі.

Зі зростанням попиту на LNG у всьому світі кількість вантажів, що прибувають до Ревітусу, подвоїлася порівняно з минулим роком.

Греція протягом багатьох років покладалася на рф для задоволення приблизно 40% своїх потреб у газі, але вона збільшила закупівлю LNG в інших країнах відповідно до плану Європейського Союзу щодо скорочення залежності від російської енергії.

Вона також отримує російський газ трубопроводом «Турецький потік», який також доставляється до Угорщини через Сербію.

Майже дві третини з 6,5 млрд кубометрів газу, що щорічно споживається Грецією, використовуються для виробництва електроенергії.

Як і інші європейські країни, вона зіткнулася з різким зростанням цін на енергоносії та з минулого року витратила приблизно 9 мільярдів євро на субсидування рахунків за електроенергію для домашніх господарств та підприємств.

Схожі новини