Передплата 2024 ВЗ

Маленькі волонтерки зібрали майже 20 тисяч на ЗСУ

  • 25.09.2022, 09:00
  • 832

Дві сестрички зібрали майже 20 тисяч, які передадуть військовим

Діти зібрали гроші на ЗСУ. Фото Волинських новин
Діти зібрали гроші на ЗСУ. Фото Волинських новин

8-річна Валентинка і 6-річна Злата Роди із села Самоволя Павлівської громади організували збір грошей для військових. Вони співають патріотичні пісні для сусідів і мешканців громади.

17,5 тисячі гривень, які зібрали нещодавно, віддадуть місцевій волонтерці.

Маленькі волонтерки розповіли, що мріють купити для бійців щось потужне. Наприклад, танк або автомобіль. Хоча для початку придбають кілька рацій чи комплектів термобілизни.
6-річна Злата зауважила, що допомагати вирішила, адже переживає за бійців, які сплять на холодній землі і щосекунди ризикують своїми життями.

«Я сплю в теплому ліжечку і живу в комфортних умовах мирним, спокійним життям. І це все завдяки військовим. А от їм там погано. Страшно. Незручно. Холодно. І дуже небезпечно. Тому їм потрібно допомагати. І робити це постійно», — наголосила другокласниця. Пишається своїми донечками і їхня мама Ольга Рода. Вона залюбки підтримала їх у прагненні займатись співом, а тепер і в бажанні допомогти ЗСУ.
«Комусь треба захищати, а комусь допомагати. А в них спів — це їхнє покликання. То якщо у них це добре виходить, то хай співають і заразом цим допомагають нашим військовим. Хоч якийсь їхній внесок буде у перемогу», — зазначила мама маленьких волонтерок.

Підтримала бажання сестричок допомагати армії і волонтерка Тетяна Грицюк, яка з перших днів повномасштабної війни збирає кошти бійцям, зокрема організовує благодійні ярмарки та онлайн-марафони. Саме їй небайдужі дівчатка віддадуть кошти, які заробили своїм співом.
Волонтерка переконана, що завдяки таким маленьким подвигам буде наша велика перемога у війні.

«Кожен з нас має так робити — регулярно й активно допомагати нашим бійцям. Тільки тоді ми будемо непереможними. Якщо всі - від найменшого до найстаршого — понад усе, відклавши усі свої справи, підтримуватимуть армію, то ми зможемо все здолати, якнайшвидше перемогти і повернути в нашу країну мирне і спокійне життя.
Те, що роблять ці дівчатка — важлива допомога нашим Збройним силам. Велике спасибі дітям», — вважає волонтерка. Тетяна зазначила, що пишається ініціативою дівчаток і буде надалі їм допомагати та підтримувати.

Сестрички кілька днів виконували патріотичні пісні, а небайдужі жителі громади віддячували їм за це коштами. Загалом дітлахам вдалось зібрати у такий спосіб 17,5 тисяч гривень. Однак на цьому вони навіть і не думають зупинятися. Кажуть, що будуть допомагати ЗСУ аж до перемоги.

Дівчатка й раніше допомагали бійцям. Зокрема, брали участь у благодійних марафонах в Павлівці та Іваничах, де також співали патріотичні пісні.

Схожі новини