Передплата 2024 «Добра кухня»

ISW: рф спеціально провела обмін полоненими з Україною в день оголошення мобілізації

  • 23.09.2022, 10:15
  • 654

російська влада провела з Україною масштабний обмін полоненими в день оголошення мобілізації для зменшення значення цього обміну

Мобілізація в росії
Мобілізація в росії

Про це йдеться у новому звіті американського Інституту дослідження війни.

«Кремль, ймовірно, спробував применшити значення обміну полоненими з Україною, який вкрай непопулярний серед російських націоналістів, зробивши обмін у той же день, коли володимир путін оголосив про часткову мобілізацію», — зазначили аналітики.

В ISW наголосили, що додали, що під час масштабного обміну полоненими в Україну було повернуто, зокрема, захисників маріупольського заводу «Азовсталь» — лідерів батальйону «Азов».

"Вкрай праві російські блогери розкритикували обмін і запитали, чи кремль відмовився від «денацифікації» України, — однією із заявлених цілей вторгнення росії. кремлівські пропагандисти широко висвітлювали захоплення та заплановане судове переслідування бійців «Азова», називаючи їх нацистами. Інші блогери розкритикували кремль за проведення так званих українських інформаційних операцій та «дозволу Києву маніпулювати настроями у рф», — йдеться у звіті.


Джерело: ISW

Схожі новини