Передплата 2024 «Добрий господар»

На антивоєнних мітингах громадянам рф вручають повістки у військкомати

  • 22.09.2022, 18:16
  • 618

У росії протестувальникам, затриманим на мітингах проти мобілізації, які відбулися в багатьох містах країни 21 вересня, вручали повістки до військкоматів

Про це повідомив інформаційний портал Meduza, покликаючись на дані правозахисного проєкту «ОВД-Инфо», з яким спілкувалися затримані росіяни.

Повістки вручили затриманим у відділках таких московських районів: Соколина гора, Любліно, Ізмайлово, Південне Тушино, Гагарінське та Проспект Вернадського. Член партії «Яблуко» Кирило Гончаров опублікував повістку, яку вручили одному з протестувальників у відділку Можайського району.

Дружина одного зі затриманих у відділку району Соколина гора розповіла, що її чоловікові повістку вручав особисто військовий комісар. «На відео вони знімали, як вони вручають йому повістку, і говорили, що він не може не прийняти її, оскільки він є громадянином російської федерації і зобов’язаний з’явитися завтра до комісаріату», — повідомила вона.

За даними «ОВД-Инфо», до ранку 22 вересня в 38 російських містах було затримано понад 1313 людей. Найбільше протестувальників затримали в москві (536 осіб) та в Санк-Петербурзі (478 осіб).

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень