Передплата 2024 «Добрий господар»

Указ про мобілізацію у росії: путін може мобілізувати 1 млн росіян

  • 22.09.2022, 17:30
  • 811

Засекречений сьомий пункт указу володимира путіна містить інформацію про обсяг мобілізації в рф. На військову службу можуть призвати мільйон росіян

Джерела видання «Нова газета. Європа» з адміністрації путіна заявили, що спочатку весь текст указу хотіли засекретити. Однак пізніше у кремлі вирішили занести під гриф «для службового користування» лише пункт про чисельність мобілізованих.

«Цифру кілька разів виправляли, і зрештою зупинилися на мільйоні», — сказав співрозмовник газети.

Журналісти спробували уточнити цю інформацію та зв’язатися з органами виконавчої влади, які отримують доступ до цих даних. Джерела у кількох російських міністерствах заявили, що не можуть побачити повний текст документа. Сьомий пункт указу путіна також не можна переглянути через МЕДО (систему міжвідомчого документообігу).

«Гриф „для службового користування“ є першим, найвищим рівнем категорованих документів, згідно із законодавством росії», — йдеться у матеріалі.

За розголошення інформації з таким грифом, на відміну від «секретних» та «цілком секретних» документів, настає лише дисциплінарна чи адміністративна відповідальність.

Схожі новини