Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Памʼятникам катів українського народу не місце в центрі Одеси»

  • 22.09.2022, 16:34
  • 831

Фракція «Європейської Солідарності» в Одеській міськраді закликає демонтувати пам’ятник Катерині II

Фракція «Європейської Солідарності» в Одеській міській раді внесла на наступну сесію, яка відбудеться 28 вересня, проєкт рішення про демонтаж і перенесення пам’ятника Катерині II в Одеський історико-краєзнавчий музей.

Відповідний проєкт рішення міськради оприлюднений на сторінці «Європейської Солідарності» Одещини у Facebook.

«Ми вважаємо, що в центрі міста не може бути російського маркера — пам’ятника російському царю. До того ж нещодавно стало публічно відомо, що кошти на його встановлення виділяло російське консульство в Одесі. Ми проти вандалізму і руйнування пам’ятників, тому вважаємо, що його місце в музеї», — зазначив голова фракції «Європейська Солідарність» у міськраді Олексій Потапський.

«Памʼятникам катів українського народу не місце в центрі нашого міста. Це не та історія, яка заслуговує уваги на площі. Це та історія, яка гідна не більше ніж місця в музеї з табличкою «кат», — додав депутат Одеської міськради від «Європейської Солідарності» Андрій Вагапов.

За словами голови фракції, після демонтажу пам’ятника необхідно провести архітектурний конкурс і для збереження архітектурного ансамблю площі встановити там іншу споруду аналогічних пропорцій.

Схожі новини