Передплата 2024 ВЗ

Укрпошта випустила благодійні марки до 300-річчя від дня народження Сковороди

  • 22.09.2022, 14:45
  • 1 819

Укрпошта випустила благодійний поштовий блок «Сад божественних пісень», присвячений 300-річчю від дня народження Григорія Сковороди

Фото з фб Сергія Квіта
Фото з фб Сергія Квіта

Укрпошта зробила цей випуск благодійним, щоб зібрати кошти для відновлення зруйнованої 6 травня російською ракетою будівлі музею у Сковородинівці на Харківщині, де останні роки жив і творив мислитель.

Як зазначається, 15 гривень з продажу кожного поштового блоку, або 7,5 млн грн., які планує зібрати Укрпошта, будуть спрямовані на відновлення Національного літературно-меморіального музею ім. Григорія Сковороди.

Вартість поштового блоку складає 75 грн, тираж — 500 тисяч примірників.

До поштового блоку також запланований випуск конверта «Національний літературно-меморіальний музей ім. Григорія Сковороди. Перший день».

На одній поштовій марці поштового блоку, зокрема, художники-графіки відтворили малюнок Сковороди — фонтан «Нерівна всім рівність». Зображення цього фонтану було на банкнотах УНР в 500 гривень, що ходили у 1918—1920 роках, а також зараз є на банкнотах незалежної України, введених в обіг у 2006 році. А на другій марці блоку — портрет Сковороди, а на полях блоку факсиміле філософа та зображення янголів.

Президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт повідомив, що сьогодні відбулося погашення марок, випущених до 300-річчя з дня народження видатного могилянця Григорія Сковороди.

Схожі новини